Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie

Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie

Bij de erkende post-hbo Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie bepaal je zelf hoever je de diepte ingaat. De opleiding is modulair opgebouwd, dus jij beslist of je de complete opleiding volgt of dat je liever de basismodule en één of meer verdiepende modules volgt. Ook het studietempo heb je zelf in de hand.

Gedragsverandering begeleiden

In deze post-hbo opleiding gaan we aan de slag met alle aspecten van diepgaande gedragsverandering. Je leert personen te coachen, groepen te trainen, workshops te bouwen en veranderingen binnen organisatie te bewerkstelligen. Omdat jouw vaardigheden het fundament zijn voor duurzame verandering, staat jouw professionele ontwikkeling centraal.

Voor wie?

Ben je manager, teamleider, HR-professional, coach, trainer, programmaleider of consultant en wil jij je vaardigheden op het gebied van gedragsverandering verder ontwikkelen? Wil jij mensen, teams en organisaties in beweging brengen en begeleiden in hun ontwikkeling? En heb jij het lef om daarvoor ook jezelf in beweging te brengen en te ontwikkelen? Dan is deze Leergang echt wat voor jou.

Modulair concept

Het modulaire concept van deze opleiding is uniek. Je kan de complete opleiding volgen en echt afstuderen. Dan behandel je alle disciplines over de ontwikkeling van mens en organisatie. Of je volgt de basismodule en vult die aan met één of meer verdiepende modules, passend bij jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en interesse. Je bepaalt ook zelf het tempo waarin je de modules volgt. Alle modules zijn een prettige combinatie van theorie en praktijk.


Module 1 | Basismodule
(3 dagen)

In deze module leg je de basis voor de vervolgmodules. Je krijgt een theoretisch kader voor gedragsontwikkeling, gedragsverandering en persoonlijkheidstyperingen in het algemeen. Hierdoor word je je bewust van je eigen filters, conditionering en persoonlijkheidsstijl en van de invloed hiervan op anderen. Je ontwikkelt begrip voor en inzicht in het gedrag en de drijfveren van anderen, waardoor je op een andere manier naar mensen gaat kijken.

Module 2 | 1-op-1 coaching
(4 dagen)

In deze module ontdek je jouw rol en authenticiteit als coach. Je ervaart hoe je op de juiste manier verbinding maakt met je coachee en leert effectieve vragen te stellen. Daarbij pas je verschillende coachtechnieken en coachmethodes toe in de praktijk. Je gaat ook een coachtraject vormgeven: van de intake tot evaluatie. In deze module behandelen we alle acht competenties van de ICF (International Coaching Federation).

Module 3 | Teamontwikkeling en coaching
(3 dagen)

In deze module leer je de krachten van een team te bundelen om zo tot betere prestaties te komen. In teams heb je te maken met groepsdynamiek, er spelen persoonlijke belangen en teambelangen. We gaan dieper in op die dynamiek. Wat zie je gebeuren? En hoe speel jij daar als coach op in? Met behulp van verschillende methodes en technieken geef je een positieve impuls aan de gedragsverandering van een team.

Module 4 | Cultuur en leiderschapsontwikkeling
(2 dagen)

Hoe begeleid je verandertrajecten binnen organisaties: daar ligt in deze module de focus. Je krijgt bij verandertrajecten te maken met de bedrijfscultuur en systeemdynamiek en dat vraag nogal wat van jou als begeleider. Mensen blijken vaak de sleutel te zijn voor het slagen of mislukken van verandertrajecten. Je krijgt inzicht in dynamieken en leert hoe je analyses maakt aan de hand van verschillende methodes en technieken, om zo verandering in goede banen te leiden.

Module 5 | Workshops en trainen
(2 dagen)

In deze module leer je alles over workshops en trainingen voorbereiden, organiseren en geven. Je leert om aan de hand van verschillende methodes effectieve programma’s te ontwikkelen, die teams of organisaties naar een volgend level tillen. Je maakt je diverse presentatietechnieken eigen, speelt efficiënt in op de groepsdynamiek en bent je bewust van jouw houding en invloed als trainer.

Afstuderen

Als je alle modules uit de Leergang succesvol hebt afgerond, mag je afstuderen. In overleg met je afstudeerbegeleider formuleer je een afstudeeropdracht, die je vervolgens uitvoert. Doe je dit goed? Dan ben jij de trotse bezitter van het erkende post-hbo certificaat Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie.

Intervisie

Na afronding van de Leergang organiseren we intervisiebijeenkomsten voor oud-deelnemers. Tijdens deze middagen gaat een trainer dieper in op specifieke thema’s, zodat je je kennis verder verdiept. Daarnaast deel je je ervaringen met de andere deelnemers en leren jullie van elkaar.

Studiebelasting

Opleidingsdagen duren acht uur. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten en besteed je tijd aan het bestuderen van literatuur. De daadwerkelijke studiebelasting verschilt per module.

De volledige opleiding bestaat uit 14 opleidingsdagen, met een totale studiebelasting van 225 uur:

Contacturen (incl. afstuderen) 120 uur
Zelfstudie 70 uur
Praktijkopdrachten 19 uur
Afstuderen 16 uur

Je bepaalt zelf in welke volgorde en in welk tempo je de opleiding volgt. Voor het post-hbo certificaat moet je de volledige opleiding binnen 36 maanden afronden.

Praktische zaken

Module Data
Module 1 30-01-2024 / 13-02-2024 / 27-02-2024
Module 2 26-03-2024 / 09-04-2024 / 23-04-2024 / 21-05-2024
Module 3 04-06-2024 / 18-06-2024 / 02-07-2024
Module 4 03-09-2024 / 17-09-2024
Module 5 01-10-2024 / 15-10-2024
Locatie
Tijden: van 9.30 tot 17.30 uur
Locatie: De Schildkamp, Asperen
Investering
Module Dagen Prijs
Basismodule 3 € 1.495,-
Module 2 4 € 1.995,-
Module 3 3 € 1.495,-
Module 4 2 € 995,-
Module 5 2 € 995,-

Schrijf jij je in één keer in voor de complete opleiding, inclusief afstudeerbegeleiding en post-hbo certificaat? Dan bedraagt de investering € 7.725,- € 6.995,-

De prijzen zijn inclusief koffie/thee en lunch op de opleidingsdagen en de benodigde studiematerialen.
Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw. Wil je deelnemen als particulier? Vraag naar de aangepaste tarieven voor particulieren.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding? Ben je benieuwd naar de literatuurlijst? Of wil je na afronding van deze opleiding een module nog eens volgen? Neem dan zeker contact met ons op!

Informatiebijeenkomst leergang

Wil je tot in detail weten wat de Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie inhoudt en een beeld krijgen van onze kijk op (ervaringsgericht) leren? Neem dan vrijblijvend deel aan deze gratis informatiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt tussen 19:30 – 21:00 uur plaats in Asperen of online. Meld je aan via de agenda, dan ontvang je een uitnodiging met de benodigde praktische informatie.