Coaching skills

Praktische opleiding coachvaardigheden
Chat via whatsapp

Leer mensen begeleiden in hun ontwikkeling

Tijdens deze praktische opleiding coachvaardigheden leer je in twee dagen tijd de grondbeginselen van het coachen. Welke houding neem je aan en welke vragen stel je? Hoe breng je verdieping aan? Hoe zet je iemand in beweging? Hoe maak jij impact als coach? Je krijgt kortom handvatten om andere mensen te begeleiden in hun ontwikkeling.

Werken aan doelen

In steeds meer beroepen je gevraagd een coachende rol aan te nemen. Helaas wil dat nogal eens verzanden in adviseren. In deze opleiding leer je hoe je het wél aanpakt. Je leert het gedrag van jezelf en de ander beter te begrijpen, zodat je hierop kan interveniëren en mensen daadwerkelijk begeleidt in hun ontwikkeling. Je leert hoe je ze in beweging brengt en hun doelen laat bereiken. Zo help je anderen om te groeien. Om impact te maken. En dat geldt ook voor jezelf!

Effectiever coachen

Tijdens deze opleiding word je getraind op basis van verschillende, coachende principes, zoals bewustwording en inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, gelijkwaardigheid en resultaatgerichtheid. Je speelt daarbij in op verschillende situaties. Na afloop ben jij je bewust van jouw rol en aandeel in de interactie, waardoor jouw coaching beter verloopt. We werken in een kleine groep, zodat er voldoende tijd is om jouw werksituatie of casussen te bespreken. De opleiding bestaat ongeveer uit 60% praktijk en 40% theorie.

Voor wie?

Ben je manager, teamleider, HR-professional, coach, trainer, programmaleider of consultant en wil jij je kennis en vaardigheden op het gebied van coaching verder ontwikkelen? En heb jij het lef om daarvoor ook jezelf in beweging te brengen en te ontwikkelen? Dan is deze opleiding wat voor jou!

Programma


Dag 1

Wie ben jij als coach en wie wil je zijn? Welke bestaande kwaliteiten kan je al inzetten? En welke competenties mag je verder ontwikkelen en beheersen om een goede coach te zijn? Wat heb je nodig om een coachgesprek te voeren? En hoe doe je dit?

Dag 2

Je krijgt uitleg over de verschillende niveaus van luisteren, krachtige vragen stellen, verdieping aanbrengen, omgaan met weerstand en je eigen verantwoordelijkheid vergroten. Het grootste deel van de dag staat in het teken van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zodat jij na deze twee dagen precies weet hoe je een goed coachgesprek voert.

Afsluitend coachgesprek

Een aantal weken na de opleiding plannen we een persoonlijk, online gesprek in. Hoe verliepen de coachgesprekken die je in de tussentijd hebt gevoerd? Zijn er dingen waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen? Wat ging goed en wat kan beter? Samen nemen we een aantal casussen door en gaan we in op eventuele vragen en feedback.

Praktische zaken

Duur: Twee dagen
Tijden: van 9.30 tot 17.30 uur
Locatie: De Schildkamp, Asperen
Investering

€ 1.190,- excl. 21% btw

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, water en lunch op de opleidingsdagen en de cursusmaterialen.

Schrijf je in voor een training


Coaching skills

Praktische opleiding coachvaardigheden

01 juli 2024, 09:30 - 03 juli 2024, 17:00

Coaching skills

Praktische opleiding coachvaardigheden

26 september 2024, 09:30 - 27 september 2024, 17:00

Coaching skills

Praktische opleiding coachvaardigheden

16 januari 2025, 09:30 - 17 januari 2025, 17:00

Er zijn geen items om weer te geven.